Samverkanspris till orkesterutbildning

Nyhet: 2012-06-29

Orkstermusikerutbildningen vid konsert i maj 2012

Årets samverkanspris vid Göteborgs universitet har tilldelats orkestermusikerutbildningen Swedish National Orchestra Academy (SNOA) med sin utbildningsledare Anders Köllerström. Priset är på 200 000 kronor och delas ut en gång per år.

SNOA är en masterutbildning på Högskolan för scen och musik. I prismotiveringen framhålls bl a att Anders Köllerström drivit fram orkesterutbildningen till en internationellt framstående position samt att utbildningen och orkestern har blivit en viktig del av Göteborgs musikliv och ett viktigt bidrag till spridningen av Göteborgs universitets renommé.

- Vi har systematiskt arbetat för samverkan mellan professionsutbildningen och orkestervärlden, både nationellt och internationellt, säger Anders Köllerström.
- Jag ser priset som ett gott betyg åt vårt lagarbete med utbildningen, och då ska man inte minst framhäva studenternas medverkan, poängterar en glad utbildningsledare.

Samverkanspriset vid Göteborgs universitet instiftades år 2010 för att uppmärksamma goda insatser vad gäller samverkan mellan universitetet och dess omvärld.

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.