Operaforskare får Sten Frykberg-stipendium

Nyhet: 2012-06-19

Anders Wiklund, professor i musikdramatik vid Högskolan för scen och musik, får årets stipendium till Sten Frykbergs minne av Kungl. Musikaliska Akademien. Utmärkelsen delas ut den 6 oktober vid en konsert med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen, Stockholm.
Anders Wiklund är pianist, dirigent och forskare med fokus på musikalisk källkritik, särskilt på operaområdet. Han har genom åren grävt fram åtskilliga operor ur internationella arkiv med uppmärksammade framföranden som följd, inte minst på Vadstenaakademien.
Sten Frykberg var pianist, dirigent och musikproducent, verksam från 1930-talet till sin bortgång 1983. Han framträdde ofta i radio och TV som såväl dirigent som konferencier och ledde under många år det populära radioprogrammet Önskekonserten.

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.