Till startsida

Staffan Mossenmark

 

Staffan Mossenmark

Lärare i ljudkonst och komposition

Av stor vikt i mitt konstnärskap och komponerande är intresset för våra vardagsljud och de vardagliga ting, readymades, som vi har omkring oss. Ur detta intresse har ett flertal kompositioner och projekt kommit till; verk som naturligt överskrider de olika konstnärslinjerna.
Kompositioner som fått stor medial uppmärksamhet är bl. a. Ozon II konsert för 24 glassbilar, Fån för mobiltelefoner, WROOM, konsert för 100 Harley-Davidsonmotorcyklar och Iron, konsert för bodybuilders.
Ett annat spår i mitt konstnärskap är komponeradet av kammarmusik i olika former, ibland samarbeten med improvisationsmusiker.
Ytterligare ett spår är lusten att arbeta med musikdramatik/opera. Jag har bl.a arbetat i mina operor med texter av Jonas Gardell, Selma Lagerlöf och Fanny Danielsson.

Se gärna vidare på: www.mossenmark.com

Det arbete som jag bedriver på Högskolan för scen och musik är inriktat mot ljudkonstens ljudliga uttryck i olika former, där performance, readymades är viktiga verktyg.
Mina studenter får bl.a. komponera och iscensätta konserter där en stol eller ett glas vatten eller varför inte en moped, är de instrument som används, inget annat.

Till sidans topp

© Göteborgs universitet, Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen | Karta